Preview Mode Links will not work in preview mode

I dag lyfter vi

Mar 28, 2021

När Elaf Ali var tio år fick hon första mensen och allt förändrades. I föräldrarnas ögon var hon inte längre en flicka, och fick inte visa upp sig för män. Inga simlektioner, ingen kontakt med pojkar utanför skoltid.
 
I dag lyfter vi hennes berättelse och pratar om hur hedersnormer påverkar...


Mar 22, 2021

Den vackraste kraftsporten eller en dopninghärjad och korrupt skamfläck för OS? Tyngdlyftning väcker känslor, och i dag har vi förmånen att samtala med Patricia Strenius, Sveriges vassaste tyngdlyftare.
 
2018 vann Patricia EM-guld i tyngdlyftning, som första svensk sedan 1949. Sedan dess har utvecklingskurvan...


Mar 15, 2021

Förra veckan släpptes Christoffer Carlssons nionde kriminalroman, Brinn mig en sol. Att skriva boken var en två och ett halvt år lång process, som pågick parallellt med att hans liv höll på att rasa samman.
 
Välkommen till ett extra långt, extra generöst avsnitt av I dag lyfter vi, med en gäst som inte...


Mar 8, 2021

Fullblodsproffs. Det är svårt att hitta ett ord som bättre sammanfattar sportjournalisten Marie Lehmann. Och efter snart trettio år i rutan strävar hon fortfarande efter att bli bättre, oavsett om hon bevakar svenska hockeymatcher eller internationella mästerskap i friidrott.
 
Men hur hamnade Marie där hon är...


Mar 1, 2021

Det tog fyrtiosex år innan Magnus Betnér fick veta att han har ADHD.
 
Innan dess hann Magnus med att bli Sveriges kanske största ståuppkomiker, men också den mest hatade – så hatad att vi redan innan det här avsnittet släpptes, fick höra att vi gjorde fel som ens bjöd in honom till podden.
 
Det kanske är...